Masseur

Philipe-211x300Mijn naam is Philipe Van Den Bogaert, geboren in Suriname in  1967 en eind 1972 verhuisd naar Nederland. Ik woon in de Hilversumse Meent samen met Iris Wigboldus en onze 2 kinderen. Naast TouchPro® stoelmasseur ben ik ook Shiatsu (massage) therapeut en docent Qi gong, Tao Yin en Yoga. Maar ook nog freelance boekhouder en belastingadviseur voor bedrijven.

Zo’n 20 jaar geleden kwam ik in aanraking met Oosterse oefeningen gericht op het cultiveren en laten stromen van energie (qi) in het lichaam. Deze “qi gong” beoefen ik nog steeds en ik geef mijn ervaring hiermee graag door aan anderen. Mijn qi gong leraar leerde mij ook meditatie oefeningen waarvoor ik o.a. enkele malen naar China afreisde. Meditatie is nu in mijn dagelijks leven een belangrijk rustpunt en inspiratiebron.

In 2013 rondde ik zowel de de 3 jarige opleiding voor Shiatsu (massage) therapeut , de de cursus Touch Pro® stoelmassage als de 4 jarige Raja Yoga docenten opleiding af. Na het behalen van de door het CPION geaccrediteerde Westerse Medische Basiskennis bij het BIVT heb ik mij aangesloten bij beroepsvereniging FAGT. Daarmee ben ik een door zorgverzekeraars erkende shiatsu therapeut en mijn shiatsu massages worden met een aanvullende zorgverzekering (deels) vergoed.

Ik vind het fijn om mensen te helpen de spanning en stress (die ik zelf zo goed ken door mijn werk achter de computer) los te laten en zich meer “thuis” te laten voelen in hun eigen lijf.